Voorstellingen

Op zoek naar een oom.

Onze tweede voorstelling is een muzikale, theatrale voorstelling geïnspireerd op het boek “Op zoek naar een oom” van Jan Blokker.

Dit boek, dat in 1961 werd verkozen tot “Beste Kinderboek. De zoektocht uit dit verhaal is een prachtig uitgangspunt voor een theatrale voorstelling, waarin het publiek wordt meegenomen in de fantasie van de hoofdpersonen.

De voorstelling van Theatergroep Timmerdier is een vrije interpretatie van het originele verhaal. Hiervoor hebben zij toestemming gekregen van de familie van Jan Blokker die in 2010 overleden is.

De bijzondere ontmoetingen, absurdistische humor en woordgrappen uit het originele verhaal zijn inspiratie voor een hedendaags verhaal geworden.
Zo is er in de voorstelling een tante Tinder die ook een oom zoekt, een visvijver waar hopelijk een oom aan de haak geslagen kan worden en een yogaleraar die als mantra “ohm” heeft. Er wordt gerijmd en gespeld in de teksten “een leven zonder oom, is als een huis zonder Google Home” en de liedjes “We zoeken een O, O en een M, ja we zoeken een oom voor hem”.
Het decor verandert wanneer de verschillende locaties aangedaan worden en bestaat bijvoorbeeld uit bergen van boeken, die de zoektocht door de “linguïstische alpen” verbeelden.

Niewaar!?

Onze eerste voorstelling is een een muzikaal verhaal over 2 vriendinnen, 2 vrienden en een talentenshow, waarin het mobieltje een centrale rol speelt.