Voorstellingen

Beestenbondje

Beestenbondje is onze derde educatieve en muzikale voorstelling over kennismaken met nieuwe buren, wennen aan elkaar, vriendschap sluiten en samenleven. Hoe doen mensen dat allemaal?

Een voorstelling voor in de klas, over verbondenheid, hechten en afscheid nemen.

Buurvrouw kijkt haar ogen uit, het huis naast haar heeft lang leeg gestaan. Nu komt Sam met stapels dozen de straat in lopen. Sam komt niet alleen. Ze heeft een donzig diertje meegenomen! Buurvrouw moet een paar keer slikken, want ze denkt weer terug aan… Nee, niet huilen nu.

De seizoenen gaan voorbij, gevuld met wandelingen en praatjes. Iedereen is helemaal aan elkaar gewend geraakt. “Wat een feest, buren voor het leven”, denkt Buurvrouw wekelijks wel een keer.

Maar dan, plotsklaps, staan de dozen weer op de stoep bij Sam. Nu slikt Buurvrouw haar tranen niet weg. Het is een afscheid. Niet voor eventjes, maar voor een hele lange tijd.

Op zoek naar een oom.

Onze tweede voorstelling is een muzikale, theatrale voorstelling geïnspireerd op het boek “Op zoek naar een oom” van Jan Blokker.

NB! Deze voorstelling is door alle coronamaatregelen nooit echt van de grond gekomen. Ze ligt nu – met decor en al – in de opslag. Wie weet gaan we in de toekomst nog eens op zoek…

Dit boek, dat in 1961 werd verkozen tot “Beste Kinderboek. De zoektocht uit dit verhaal is een prachtig uitgangspunt voor een theatrale voorstelling, waarin het publiek wordt meegenomen in de fantasie van de hoofdpersonen.

De voorstelling van Theatergroep Timmerdier is een vrije interpretatie van het originele verhaal. Hiervoor hebben zij toestemming gekregen van de familie van Jan Blokker die in 2010 overleden is.

De bijzondere ontmoetingen, absurdistische humor en woordgrappen uit het originele verhaal zijn inspiratie voor een hedendaags verhaal geworden.
Zo is er in de voorstelling een tante Tinder die ook een oom zoekt, een visvijver waar hopelijk een oom aan de haak geslagen kan worden en een yogaleraar die als mantra “ohm” heeft. Er wordt gerijmd en gespeld in de teksten “een leven zonder oom, is als een huis zonder Google Home” en de liedjes “We zoeken een O, O en een M, ja we zoeken een oom voor hem”.
Het decor verandert wanneer de verschillende locaties aangedaan worden en bestaat bijvoorbeeld uit bergen van boeken, die de zoektocht door de “linguïstische alpen” verbeelden.

Niewaar!?

Onze eerste voorstelling is een een muzikaal verhaal over 2 vriendinnen, 2 vrienden en een talentenshow, waarin het mobieltje een centrale rol speelt.